Werkwijze en tarieven


 

Ouderschapsparty 

En dan krijg je een baby... of het nu jullie eerste of vierde kindje is, het kan elke keer een nieuwe uitdaging zijn met andere vragen of zorgen waar je mee te maken hebt. Het leuke van een ouderschapsparty aan huis, is dat je andere (aanstaande) ouders ontmoet waar je (h)erkenning vindt, ontmoeting hebt en je samen mag leren, proberen en groeien in het laten opgroeien van je baby. Zo'n party wordt verzorgd door een babycoach. Educatief, een tikkie confronterend, met de nodige humor en gewoon gezellig. En je hebt gelijk contact met andere ouders die in dezelfde situatie zitten als jij. Een avond (of ochtend/middag) duurt ca 1,5 uur.

De investering bedraagt €75 per ouderpaar en gaat door bij minimaal 3 ouderparen. Ook mogelijk voor alleenstaande (aanstaande) ouders. Je kunt eventueel iemand anders meenemen die dicht bij je staat.


Baby-Bootcamp!

Voor prachtige, krachtige ouders.

Een uitgebreidere versie van de ouderschapsparty, voor ouders die bewust en met zelfvertrouwen hun taak als ouder willen beginnen.

De babybootcamp bestaat uit 3 bijeenkomsten waarvan 2 tijdens de zwangerschap en 1 na de geboorte van jullie kindje (met mogelijkheid om een 2e bijeenkomst te organiseren na de geboorte)

De bijeenkomsten zijn naast een educatief deel over de ontwikkeling van jullie kindje (van conceptie tot geboorte en van geboorte tot 12 maanden) ook een tikje confronterend en met de nodige humor. Aan bod komt onder andere de ontwikkeling van het babybrein en de invloed van zwangerschap en geboorte op je baby. Wat maakt je kindje allemaal mee en hoe beïnvloedt dit zijn (huil)gedrag? Ook komt aan bod hoe jullie als partner én als ouders zullen zijn. Kun je dat eigenlijk wel al weten? Je leert de Dunstan Babytaal waarmee je vanaf de geboorte van je kindje al meteen de huiltjes kunt herkennen waarmee je baby zijn behoeften aangeeft. Dit zijn 5 'woordjes' voor honger, moe, boertje, krampjes en ongemak. Als je ze herkent (en ze zijn wereldwijd hetzelfde!) helpt dit je om de behoeften van je baby te herkennen en daar door te kunnen geven wat je kindje nodig heeft op dat moment. Dit geeft zelfvertrouwen en rust in je ouderschap. Voor je baby zorgt het voor minder stress omdat hij begrepen wordt en krijgt wat hij nodig heeft. De ontmoeting en gesprekken met andere ouders maakt dat je (h)erkenning vindt en mede daardoor is het vaak een inspirerende tijd voor aanstaande ouders. En, ook niet geheel onbelangrijk, doordat de cursus op een sfeervolle plek plaatsvind is het ook een 'avondje samen weg' voor jullie. De avonden na de geboorte van je kindje is vaak een 'feest van herkenning' voor de ouders. Op deze avonden krijg je meer specifieke educatie over onder andere hechtingsbevorderend handelen, de emotionele belevingswereld van je baby en natuurlijk kun je met al je vragen over je baby bij de babycoach terecht. De investering bedraagt €498 per stel voor de 3-daagse en €598 voor de 4-daagse.


Geboorte InZicht

Dit is een traject waarin je inzicht krijgt in je eigen geboorteverhaal: wat heb je meegekregen en wat misschien gemist? Welke invloed heeft dit op mij als ouder en op mijn baby?

Wanneer je je hier bewust van bent, heeft dit een positieve invloed op jou als ouder en op het emotioneel welbevinden van je kindje.

De voordelen van GeboorteInZicht:

 

- meer inzicht en begrip voor het (huil)gedrag van je baby

- meer empathie voor je kindje

- beter afstemmen op de (emotionele) behoeften van je baby

- je eigen behoeften als persoon, als mama/papa (h)erkennen

- meer begrip en acceptatie van jezelf, een zelfbewuste ouder!

- meer zelfkennis en zelfvertrouwen in je ouderschap

- verrijkt de emotionele band tussen ouder en baby

 

De investering voor GeboorteInZicht bedraagt €198 p/p of €249 per ouderpaar

Dit bestaat uit een uitgebreide vragenlijst, een opvolgend gesprek waarin inzichten en nodige kennis worden gedeeld en je praktische tips en inzichten meekrijgt.

 

Bij (hulp)vragen rondom

slapen, huilen, hechting, babybrein, ouderschap, voeding, spanning, het welbevinden van je baby of van jou...

 

OPTIE 1: kort traject = €228 *

Uitgebreide intake en binnen 8 dagen een opvolgend gesprek

extra telefonisch opvolggesprek: gratis

 

OPTIE 2: traject = €328 *

Intake + 2 coachingsgesprekken aan huis

 

OPTIE 3: traject = €428 *

Uitgebreide intake + 3 coachingsgesprekken aan huis

 

OPTIE 4: workshop (aan huis, evt met meerdere ouderparen) = €170 *

Dit kan zijn over bijvoorbeeld hechting (algemeen of bij o.a. couveusebaby's, adoptie- of pleegkinderen (0-12 mnd), het babybrein, ontwikkeling, het emotionele leven van je baby, de invloed van zwangerschap en geboorte op je baby, de taal van je baby begrijpen, huilen, spelen, ......

 

OPTIE 4: VIP ochtend of -middag =  €367 * 

Ontspannen en persoonlijk in 4 uur een uitgebreide intake + informatie en educatie gericht op jullie persoonlijke situatie/vraag + veel ruimte voor verhaal, vraag en antwoord + samen schetsen we een plan van aanpak wat past bij jullie situatie/gezin + een uitgewerkt plan ontvang je na de VIP ochtend/middag via de mail.

 

* Prijzen zijn inclusief btw. Vanaf 40 km reken ik  €0,19 p/km reiskostenvergoeding  

Een traject is inclusief ondersteunend telefonisch, mail of appcontact binnen de looptijd van het traject.

 

Het is ook mogelijk een traject naar wens samen te stellen.