Wat doet een babycoach eigenlijk?

Coaching van een babycoach is laagdrempelig en vindt bij voorkeur plaats in de eigen vertrouwde omgeving van ouder en kind.

Preventief en laagdrempelig. Met kennis over en oog voor de emotionele ontwikkeling en welbevinden van baby én ouders!

Een mooie en ontspannen babytijd voor baby én ouders. Daar gaan we voor!

In het eerste levensjaar (en in zwangerschap) wordt een belangrijke basis gelegd voor de verdere ontwikkeling (en toekomstig gedrag) van je kindje. Ook jouw eigen ontwikkeling als ouder begint plotseling... op het moment dat je kindje wordt geboren, word jij als ouder 'geboren'. 

Het ouderschap, hoe bereid je je erop voor? Je kent je kindje nog niet en weet ook vaak nog niet hoe jij als papa of mama zult zijn. Zeker wanneer het soms anders gaat met een baby erbij dan je je had voorgesteld kom je jezelf ook wel eens tegen en kun je onzeker worden over of je het wel goed doet. Een babycoach kun je bijvoorbeeld vragen om mee te kijken wanneer je je niet helemaal zeker voelt in je nieuwe 'rol', of wanneer je vragen hebt of moeite ervaart met je kindje . Met zowel kleine als grote vragen kun je een beroep doen op een babycoach. Dit kunnen vragen zijn rondom slapen, huilen of voeding, maar ook vragen over een ritme vinden. Ik hoor regelmatig dat ouders zich door een moeilijke periode heen worstelen en uitzien naar een 'betere tijd'. Ze hebben de overtuiging dat "het erbij hoort", "het wel over gaat" en ze hier doorheen moeten. Gedeeltelijk is dit natuurlijk waar; minder slaap, onzekerheden, vermoeidheid, zorgen... het hoort erbij, bij de komst van een baby. Tegelijkertijd is mijn overtuiging dat je kindje met het gedrag (huilen, moeilijk slapen, niet drinken, onrust, soms ook spugen) een signaal geeft, iets wil vertellen. Hoe eerder je als ouder deze signalen ziet, (h)erkent en daarop goed reageert, hoe beter dit is voor de hechting, de ontwikkeling van je baby én de rust in het gezin. Dus waarom wachten tot 'het over gaat'? Een babycoach kan je helpen zien en ervaren wat je kindje met zijn signaal bedoelt en jou helpen met het vinden van een 'antwoord' dat het beste bij jou, je gezin en je baby past.

 

Als aanstaand ouder kun je ook bij een babycoach terecht om, voordat je kindje geboren is, bewust bezig te zijn met de zwangerschap, je voor te bereiden op bevalling en het ouderschap.