· 

Even voorstellen

 

Hallo, ik ben Esther

 

Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik houd van mijn gezin, lente, zomer, van piano spelen en zingen; nieuwe dingen leren, vrouwenvoetbal, hardlopen, van high-tea-en met vriendinnen en van mijn vak (en nog veel meer). Na 20 jaar in de kinderopvang werkzaam te zijn geweest, ben ik dit gaan combineren met de studie tot babycoach. Sinds vorig jaar ben ik aan het werk als gecertificeerd babycoach. Hmm, baby's coachen? Nee, dat dan weer niet. Als babycoach ondersteun en coach ik aanstaande ouders en ouders van jonge baby's (0-12 maanden) wanneer zij onzekerheid of moeite ervaren rondom bijvoorbeeld het slapen, voeding, ritme, huilen van hun kindje. En er zijn veel ouders...met veel vragen. Vele vragen kunnen beantwoord worden op bijvoorbeeld internet, richtlijnen en zelfhulpboeken waar je informatie kunt vinden en die vaak ook heel bruikbaar kan zijn. Een nadeel is dat dit altijd gaat over gemiddelden, over andere baby's, andere ouders en vaak vanuit één standpunt of bepaalde methode bekeken. Een baby past naar mijn mening niet in een methode, wel kun je kijken wat er van bepaalde methodes misschien bij je kindje (én bij jou!) past.

Een babycoach kijkt vanuit een breed spectrum met jou mee naar jullie unieke kindje, naar het ontstaan, groei in de buik en zijn unieke geboorteverhaal, naar wie zijn papa en mama zijn en naar wat het 'verhaal' van jullie samen is. Met zijn signaal vertelt je baby een verhaal en samen met ouders zoeken we de betekenis ervan. Niets 'vaags' maar onder andere vanuit de huidige wetenschap en kennis over wat een baby in de buik, tijdens de geboorte en de periode vlak daarna onbewust opslaat en meeneemt. Het kan soms echt onzekerheid en spanning geven wanneer je al zoveel geprobeerd hebt, al zoveel adviezen hebt opgevolgd en dit allemaal niet lijkt te helpen. 

Hoe mooi is het dan om te weten dat ook een baby, al praat hij nog niet, echt in staat is om te laten zien/horen/voelen wat hij nodig heeft. Wanneer ouders deze signalen gaan zien en herkennen en daarmee hun kindje (eerder) kunnen geven wat hij nodig heeft, voorkomt dit onnodige stress bij zowel baby als bij andere gezinsleden. Het is zo mooi om balans te zien (terug)komen in het gezin en om dit groeiproces te zien bij ouders, hoe ze in hun kracht gaan staan en daarmee (weer) leren vertrouwen op hun capaciteiten als ouder. Dat is mijn wens voor alle baby's en hun ouders ♥

Liefs, Esther


Reactie schrijven

Commentaren: 0